Това съобщават световни медии . Москва съобщи още, че войниците на

...
Това съобщават световни медии . Москва съобщи още, че войниците на
Коментари Харесай

Москва: „Вагнер“ предаде оръжията си на руската армия frognews.bg

Това оповестяват международни медии.

 

Москва заяви още, че бойците на „ Вагнер ” са предали повече от 2000 единици военна техника и над 2500 тона муниции. Това е било част от съглашението сред водачът на частната войска Евгений Пригожин и Москва след протеста.

 

ФрогНюз напомня, че точно Кремъл заяви, че след събитията президентът Путин се е. Новината заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков, който уточни, че “готвачът на Путин ”, както е прочут Пригожин, е разговарял с съветския общественик в продължение на съвсем три часа. Заедно с тях на срещата са участвали и командири на “Вагнер ” - общо 35 души. По думите на Песков Путин е предложил наемниците да продължат работата си с Кремъл и в бъдеще, а също така са подчертали, че са " правилни поддръжници на съветската войска и президента ". 

 

След протеста бойците на Пригожин получиха опцията да станат част от постоянната съветска войска или да заминат за Беларус. Именно Минск предложи територията си за бази на " Вагнер ". Предполагаше се, че самият Пригожин също се намира там, само че президентът, че " готвачът на Путин " е отпътувал за Санкт Петербург и към този момент не се намира на територията на Беларус.

 

Предаването на оръжията е най-ясният знак, че бойците се отдръпват от войната в Украйна, разясниха анализатори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР